Ocot ryžový 500ml

 

Ryžový ocot je základná ingrediencie na sushi. V podstate slúži k správnemu dochuteniu ryže. Tá musí mať vyváženú ľahko kyslú a jemne sladkastú chuť. Tej docielite tak, že po jej uvarení ryžu pozvoľna ochladíme miešaním, necháme ju chvíľku odležať a potom ju dochutíme pripraveným ryžovým octom.

Dostupnosť Skladem (> 10 ks)
€3
   
Kód tovaru 000383
Kategória Ryžový ocot
 

RYžový ocOt - BalenIE 500ml


Správne ochutená ryža je alfa aj omega sushi receptúr

Ryžový ocot je základná ingrediencie na sushi. V podstate slúži k správnemu dochutenie ryže. Tá musí mať vyváženú ľahko kyslú a jemne sladkastú chuť. Tej docielite tak, že po jej uvarení ryžu pozvoľna prochladíme miešaním, necháme ju chvíľku odležať a potom ju dochutíme pripraveným ryžovým octom. Ocot si môžete dochutiť podľa ľubovôle a to aj dopredu.

Je navyše jemnejšie ako klasický ocot vďaka čomu má aj mnoho výživných látok a dezinfekčné účinky. Kyslosť: 6,2%.

Tip - Potrebujete:

500ml octu
350g cukru krupica
70g soli

Všetko zohrejeme v hrnci, aby sa dôkladne všetky suroviny zmiešali. Necháme úplne vychladnúť a potom skladujeme v chladničke či špajze. Pred každým použitím je potrebné protreby.

Takto ochutený ocot môžete použiť aj ako zálievku na šalát alebo práve na dochutenie ryže. Na šalátovú zálievku ho ale ešte radšej rozrieďte.

Pre dochutenie sushi ryže odporúčame dať takto pripraveného nálevu min. 1/10 z množstva vody, v ktorom sa ryža varila. Napr. 1 kg sushi ryže uvaríte v 1,2 l vody a dochutíte min. 120ml ochuteného octu.

 

Skladovanie:

Hmotnosť: 500 ml

Skladujte v suchu a tme.

Vyrobené: Južná Kórea

Zloženie: voda, ocot z obilia, extrakt z hnedej ryže, kukuričný sirup, izomalto-oligosacharidy, kyselina citrónová, jablčná aróma.

 

Hmotnosť 0.6 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.