Ocot ryžový 900ml

 

Ryžový ocot je základná ingrediencie na sushi. V podstate slúži k správnemu dochutenie ryže. Tá musí mať vyváženú ľahko kyslú a jemne sladkastú chuť. Tej docielite tak, že po jej uvarení ryžu pozvoľna prochladíme miešaním, necháme ju chvíľku odležať a potom ju dochutíme pripraveným ryžovým octom.

Dostupnosť Na dotaz
€4,10
Kód tovaru 000139
Kategória Ryžový ocot
Položka bola vypredaná...
 

RYžový ocOt - Balenie 900ml


Správne ochutená ryža je alfa aj omega sushi receptúr

Ryžový ocot je základná ingrediencie na sushi. V podstate slúži k správnemu dochutenie ryže. Tá musí mať vyváženú ľahko kyslú a jemne sladkastú chuť. Tej docielite tak, že po jej uvarení ryžu pozvoľna prochladíme miešaním, necháme ju chvíľku odležať a potom ju dochutíme pripraveným ryžovým octom. Ocot si môžete dochutiť podľa ľubovôle a to aj dopredu.

Je navyše jemnejšie ako klasický ocot vďaka čomu má aj mnoho výživných látok a dezinfekčné účinky. Kyslosť: 6,2%.

Tip - Potrebujete:

900ml octu
630g cukru krupica
125g soli

Všetko zohrejeme v hrnci, aby sa dôkladne všetky suroviny zmiešali. Necháme úplne vychladnúť a potom skladujeme v chladničke či špajze. Pred každým použitím je potrebné protreby.

Takto ochutený ocot môžete použiť aj ako zálievku na šalát alebo práve na dochutenie ryže. Na šalátovú zálievku ho ale ešte radšej rozrieďte.

Pre dochutenie sushi ryže odporúčame dať takto pripraveného nálevu min. 1/10 z množstva vody, v ktorom sa ryža varila. Napr. 1 kg sushi ryže uvaríte v 1,2 l vody a dochutíte min. 120 ml ochuteného octu.

 

Skladovanie

Hmotnosť: 900 ml

Skladujte v suchu a tme.

Vyrobené: Južná Kórea

Zloženie: voda, ocot z obilia, extrakt z hnedej ryže, kukuričný sirup, izomalto-oligosacharidy, kyselina citrónová, jablčná aróma.

 

Hmotnosť 0.95 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.