Ryža jazmínová LOTUS zlatá 1kg

 

Dlouhozrná jazmínová ryža prén'miové kvality, je oveľa chutnejšie než bežná vrecúškové ryže a naozaj sa oplatí venovať jej príprave trochu času. Vďaka jej skvelej chuti je veľmi vyhľadávaná a v thajskej, japonskej aj čínskej kuchyni nepostrádateľná. Či už chcete ryžu k mäsu, rybe alebo do rizota či na pilaf je jazmínová ryža tá pravá.

 

Dostupnosť Skladem (> 10 ks)
€3,10
   
Kód tovaru 000119
Kategória Ryža
 

Jazmínová ryža - LOTUS 1KG


Neobyčajná ryža s výbornou chuťou

Jazmínová ryža je veľmi bohatá na škrob, potrebné vitamíny a minerály. Jej chuť je výrazná s voňavým nádychom jazmínu. Typom je to dlouhozrná ryža s vysokou lepivosťou. Vhodná na prípravu tradičných ázijských pokrmov a dezertov. Ryžu si môžete dochutiť octom, alebo ju na cibuľke orestovať a potom v osolenej vode uvariť do mäkka.

Má preukázateľný vplyv na znižovanie cholesterolu v krvi.

Príprava

varením:

Ryžu dôkladne premyte v studenej vode. V pomere na 1 šálku ryže pridáme 1,2 šálky vody, osolíme. Privedieme k varu, varíme cca 20 minút. Po uvarení je jazmínová ryža ľahko zlepená ale krehká a nadýchaná.

Na panvici:

Príprava na otvorenej panvici: 225g thajskej jazmínovej ryže, 1l vody

1. Ryžu vyperieme v sitku pod studenou tečúcou vodou, potom ju necháme odkvapkať

2. Vodu privedieme k varu, pridáme ryžu, raz zamiešame a zmiernime plameň na strednú var

3. Varíme 8-10 minút, kým ryža nezmäkne

4. Scedíme a pred podávaním vidličkou zľahka načechráme.

vstrebávaním:

Príprava formou vstrebávanie: 225g thajskej jazmínovej ryže, 4,4 dl vody

1. Ryžu vyperieme v sitku pod studenou tečúcou vodou

2. Vodu aj s ryžou privedieme k varu, raz zamiešame a prikryjeme pokrievkou

3. Plameň stiahneme na minimum a varíme 10 minút, potom necháme mimo plameň 5 minút odpočinúť

4. Ľahko vidličkou ryžu načechráme a ihneď podávame.

 

Skladovanie a zloženie

Hmotnosť: 250g

Skladujte v suchu a tme.

Vyrobené: Thajsko

 

Skvelý recept s jasmínovou ryžou

Vyprážané jazmínová ryža s krevetami a ananásom

ingradiencí:

400 g uvarenej jazmínovej ryže
2 zelené cibuľky
3 vajcia
100 g konzervovaného ananásu
200 g vykostených kuracích stehien
50 g varených malých kreviet zmrazených (alebo konzervovaných)
3 lyžice slnečnicového oleja
2 lyžice sójovej omáčky Kikkoman
1 lyžica ryžového vína (Mirin)
Postup prípravy:

Kuracie mäso nakrájame na tenké plátky a osmažíme ich vo woku na rozpálenom oleji dozlatista.

Pridáme krevetky, ananás, sójovú omáčku a víno. Zložíme z woku a udržiavame na teple.

Do wok panvice dáme trochu oleja, rozpálime ho, nalejeme rozšľahané vajcia s najemno pokrájanou cibuľkou a upečieme omeletu, ktorú palicami či vareškou roztrháme. Pridáme ryžu a zmes kreviet s mäsom a poriadne premiešame.

Hmotnosť 1.1 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.