Popis
Majú vysoký obsah jódu, kyseliny glutamátovej, vápnika a niacínu. Znižuje cholesterol, krvný tlak. Používa sa pri zápale hrubého čreva. Výborná je k skracovaniu doby varenia napr. U strukovín. Zvyšuje stráviteľnosť jedla, zlepšuje arómu a chuť.
Príprava: pred použitím riasu umyjeme od soli. Riasu odporúčame variť spoločne so strukovinami, ktoré zmäknú v oveľa kratšej dobe a sú stráviteľnejšie. Varí Ak sa v polievke, nesmie v nej zostať príliš dlho (len 5-10 min.), Pretože potom prehluší všetky ostatné chuti. Ako korenie sa používa usušená v rúre a rozdrvená na prášok na ochutenie polievok a šalátov. Takto krátko varenú riasu nevyhadzujte, usušte a znovu použite. Môžeme konzumovať aj ako riasu, tú potom namáčame najlepšie cez noc, min. však na 20-30 minút hodiny. Varíme, kým nezmäkne (až 1 hod.). Organizmus riasu dobre využije, ak je úplne mäkká. Používa sa tiež na ochutenie obilných a zeleninových pokrmov
Možný biely povlak na riasach nie je na závadu, jedná sa o zaschnutú morskú soľ, ktorú odstránime opláchnutím pred použitím.
Vyrobené v: Južná Kórea
Hmotnosť | 0.17 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.