Popis
Krátkozrnná guľatá ryža s dobrou lepivosťou predovšetkým na prípravu sushi.
Základná surovina na výrobu sushi
Hovorí sa, že ak chcete vedieť pripraviť sushi ako japonský majster, tak je treba naučiť sa pracovať s ryžou. Vybrať ten správny typ ryže často býva pre mnohých oriešok. Samotné ryža je niekoľko druhov ale my sme pre Vás vybrali podľa nás a našich skúseností z praxe tú najlepšiu.
Sushi ryža Hananomai sa vyznačuje vysokou kvalitou a má tú správnu lepivosť, ktorá je pre prípravu sushi nemenej dôležitá.
Príprava varením:
Ryžu dôkladne premyte v studenej vode. V pomere na 1 šálku ryže pridáme 1,2 šálky vody. Privedieme k varu, varíme cca 15 minút. Po uvarení ju necháme ešte 10 minút pod pokrievkou, potom dochucujeme ochuteným ocot (ryžový ocot, cukor a soľ), ryža ľahko zlepená ale krehká a nadýchaná.
Skladovanie a zloženie
Hmotnosť: 1 kg
Skladujte v suchu a tme.
Vyrobené: Japonské farmy vo Vietname
Hmotnosť | 9.5 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.