Miso HATCHO sójové (Muso) 400g

 

Miso - sójová pasta je základnou zložkou tradičnej japonskej kuchyne. Dnes sa denne používa na celom svete v makrobiotickej strave. 

Dostupnosť Vyprodáno
€6,89
Kód tovaru 5426711
Kategória Polievky, Miso
Položka bola vypredaná...
 

Miso je fermentovaná zrelá pasta vyrobená zo sójovej, pšeničnej alebo jačmennej múky. Žlté, stredne silné, slané korenie sa najčastejšie používa pri príprave typickej japonskej polievky miso a na dochutenie iných polievok, omáčok, pečených jedál, cestovín, marinád, dresingov, nátierok atď. 

 

Obsahuje živé enzýmy, ktoré podporujú trávenie, ovplyvňuje rovnováhu prírodných sacharidov, poskytuje esenciálne aminokyseliny, vitamíny, minerály a bielkoviny vo vyváženom zložení. Obsahuje aj vitamín B12.  Miso priaznivo alkalizuje krv. Slúži tiež na stimuláciu životnej sily, podporuje látkovú výmenu, vyživuje pokožku a krv, a tým podporuje tvorbu buniek a kožného tkaniva, pomáha pri srdcových ochoreniach, rozpúšťa cholesterol v krvi, zvyšuje pružnosť ciev, je veľkým pomocníkom pri prevencii arteriosklerózy alebo vysokého krvného tlaku, zmierňuje účinky fajčenia, konzumácie alkoholu a rádioaktívneho žiarenia, pomáha ako prevencia proti alergiám a tuberkulóze.

 

Pridávame ho do takmer hotového pokrmu, aby sme ho nerozvarili a nepripravili o živiny z miso pasty. 

Toto korenie môžete skladovať až niekoľko mesiacov. Po otvorení obalu ho však musíme uchovávať v chladničke alebo na inom chladnom mieste.

 

Toto miso má svoju charakteristickú chuť a tmavú farbu.

 

Zloženie: celé sójové bôby 58 %, voda, jedlá morská soľ, pražená jačmenná múka, fermentačné činidlo (Aspergillusoryzae).

Už nevarte.

Po otvorení skladujte v chladničke.

 

Vyrobené v Japonsku

 

Hmotnosť: 400 g

Hmotnosť 0.42 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: