Popis
Japonský kuchynský nôž Santoku 174 mm
Ostrý japonský kuchársky nôž SANTOKU 174 mm Sekiryu Japan vyrobený z vysoko kvalitnej nehrdzavejúcej ocele 420 J2 - HRC 53(+/-), bol vyrobený v meste Seki, ktoré je známe výrobou nožov po celom svete. Nôž SANTOKU je neľútostný kuchynský bojovník, ktorý je pripravený na všetky vaše potreby. Japonské slovo "santoku" sa zhruba prekladá ako "tri cnosti", čo poukazuje na všestrannosť tohto štýlu nožov a typ rezov, v ktorých vyniká (rezanie, krájanie a mletie). Čepeľ je zvyčajne kratšia ako kuchársky nôž s výrazne odlišnou geometriou. O noži Santoku sa často tvrdí, že je spojením kuchárskeho noža a noža nakiri, pričom poskytuje výhody oboch uvedených nožov. Vyššia hrana znižuje trenie, vďaka čomu je krájanie presnejšie. SANTOKU je dokonalým spoločníkom pri práci s mäsom, rybami, zeleninou a ovocím. Neprekonateľné vlastnosti noža oceníte napríklad pri krájaní cibule. Ostrosť čepele zabezpečí minimálny únik tekutín a vaše jedlo bude plné šťavy a vitamínov. Široká čepeľ a rukoväť v tvare písmena D vám poskytnú najlepšiu kontrolu pri krájaní a porciovaní.
Dĺžka rukoväte: 120 mm
Dĺžka čepele: 174 mm
Celková dĺžka: 294 mm
Hmotnosť: 102 g
Rukoväť v tvare písmena D je vyrobená z topoľového dreva. Je vždy ergonomicky tvarovaná a navrhnutá pre vynikajúce ovládanie rukou.
Hmotnosť | 0.3 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.