Recept na Pad Thai

 

ČO JE PAD THAI?

Pad Thai je vyprážané misa vyrobená z ryžových rezancov, kreviet, kurčaťa alebo tofu, arašidov, miešaného vajcia a fazuľových klíčkov. Ingrediencie sa spolu restujú vo woku a hodí sa do lahodnej pad thajskej omáčky. Je to bežné pouličné jedlo v Thajsku a jedna z najobľúbenejších položiek menu v thajských reštauráciách.

Ingrediencie pre 4 porcie:

250g plochých ryžových rezancov
3 lyžice oleja
3 strúčiky cesnaku
250 g nevařených kreviet, kurčaťa alebo extra pevného tofu, nakrájané na malé kúsky
2 vajcia
1 šálka čerstvých fazuľových klíčkov
1 červená paprika, tenké plátky
3 biele cibule, nasekanej
1/2 šálky suchých pražených arašidov
2 limetky
1/2 šálky čerstvého koriandra, nasekaného

Pre omáčku Pad Thai:
3 lyžice rybacej omáčky
1 lyžica kvalitnej sójovej omáčky napr. Kikkoman
5 lyžicou hnedého cukru
2 lyžice tamarinda omáčky
1 lyžica omáčky Sriracha alebo viac podľa chuti

 

Varte rezance podľa pokynov na balenie, len do mäkka. Opláchnite pod studenou vodou.
Zmiešajte prísady omáčky dohromady. Dajte stranou.
Zahrejte oleja vo veľkej panvici alebo wok na strednom ohni.
Pridajte krevety, kurča alebo tofu, cesnak a papriku. Krevety sú rýchlo (asi 1-2 minúty na každej strane alebo do ružova). Akonáhle je mäso hotové,
pridajte rozšľahané vajcia. Vajcia miešajte a počas varenia je rozřezávejte na malé kúsky.
Pridajte do panvice rezance, omáčku, fazuľové klíčky a arašidy. Premiešajte a naservírujte s posekaným koriandrom, limetkou, arašidy.

 

Pad-Thai-recept-thajsko-u