Riasy NORI Premium Gold NOBI 100 ks 260g

 

Pražené Riasy NORI GOLD, sú nevyhnutnou ingredienciou na prípravu japonského sushi ale aj ďalších tradičných japonských jedál. Táto potravina je bohatá na prírodné jód a vitamíny A, B, C a ďalšie. Zabraňuje usadzovaniu cholesterolu v cievach. Sú chrumkavejšiu, krehkejšie a lahodnejšia oproti nepraženým Nori.

Dostupnosť Vyprodáno
Jednotková cena €73,50 / 1 kg
€19,11
Kód tovaru 5426911
Kategória Sushi ingrediencie
Položka bola vypredaná...
 

RIASY NORI GOLD - PRAŽENÉ 100KS


Tmavo zelená jedlá a zdravá morská riasa

Balenie vo forme pražených sušených plátov. Ideálne pre prípravu sushi Maki, Temaki, Gunkan, poprípade Nigiri. Táto riasa vyššej kvality má v japonskej, ale aj čínskej kuchyni svoje pevné miesto. Pridáva sa do hotových pokrmov.
Pestuje sa na japonských a čínskych pobrežiach a jej produkcia je s ohľadom na kvalitu prísne kontrolovaná. Riasy rastú na sieťach, zbierajú je pestovatelia na lodiach výhradne za odlivu. Po vylovení sú jemne nasekané kým z nich nie je hustá kaša, ktorú potom následne pestovatelia usuší na bambusových rohožiach zlisované na tenké pláty.

Je bohatá na jód, bielkoviny, vápnik, železo, vitamíny A, B, B12, C, chlorofyl. Zabraňuje usadzovaniu cholesterolu v cievach.

Chutí skvelo v kombinácii so sójovou omáčkou, sezamovým či olivovým olejom alebo chrenom Wasabi.

použitie

- tieto riasy (celé pláty alebo polovičky) sú vhodné pre všetky druhy sushi, ideálne aj pre Temaki sushi (Hand Roll), kedy je nevyhnutné, aby riasa bola chrumkavá.

- plát môžete tiež rozdrviť a posypete ním hotové jedlo napríklad filet z ryby

- riasu nori môžete tiež nakrájať na prúžky a použiť ako ozdobu sushi, rizota, syrov.

- pláty riasy môžete napríklad pridať do zeleninového šalátu alebo do plátu zabaliť ochutenú ryžu a ako závitok ju v rúre zapiecť.

Odporúčaná denná dávka

Morské riasy obsahujú veľa prírodného jódu. Aby nedošlo k hyperfunkciu štítnej žľazy, neodporúča jesť jednorázovo viac ako 600 mikrogramov riasy denne, čo zodpovedá 2 plátom rias, či 1,5 čajovej lyžičky drvených rias.

Skladovanie a zloženie

Hmotnosť: 260g - 100ks v balení

Skladujte v suchu a tme. Balené v praktickom znovu uzatvárateľnom balení.

Je potreba riasy vyťahovať iba suchými rukami, po celú dobu ponechať vo vnútri balenia sáčok proti vlhkosti a skladovať balenia v suchu. Vytiahnuť si vždy len potrebné množstvo plátov, vymáčnout prebytočný vzduch a ihneď sáčok uzavrieť ZIP uzáverom. Rozmer plátu riasy: 21x19 cm.

Vyrobené: Čína

 

Vedeli ste, že:

Riasy Nori sa delia na pražené a nepražené. Pražené sú chrumkavejšiu, krehkejšie a lahodnejšia oproti nepraženým. Nepražené Nori si môžete sami opražiť nad plameňom.

Kvalita rias je daná odrodou, rôznou dobou zberu, umiestnením pěstíren, teplotou a prúdy vody, ale aj spracovaním. Najkvalitnejšie riasy sú zozbierané prvý v sezóne. Väčšinou kvalitu môžeme spoznať už pri nákupe, kedy je riasa označená nejakou farbou na obale (farebným prúžkom alebo popisom GOLD, GREEN ...). Kvalita rias klesá podľa farby kovov a potom nasledujú ostatné farby:

1. platinové (platinum) - najkvalitnejšie riasy, najtmavšie, skoro čierne, rovnomerne silné, hladké, s jemnou mierne sladkastou chuťou, na jazyku sa takmer rozplývajú

2. zlaté (gold) - kvalitné riasy, tmavo zelené, rovnomerne silné, úzko tkané, nepriehľadné, veľa používané na prípravu sushi, stále jemná chuť

3. strieborné (silver) - priemerne kvalitné riasy, stredne zelenej farby (čím tmavšie, tým lepšie) občas aj priehľadné, hrubší povrch, výraznejšiu chuť

4. nekovové farby ako zelená (green), modrá (blue), červená (red) - najmenej kvalitné riasy, najlacnejšie odroda, svetlo zelenej až hnedasté farby, priehľadné, hrubé a silnejší, nerovnomerne lisované, s dierami, nie úplne lahodnej chuti, zberá sa ako posledný v sezóne. Nie je vždy vhodná na sushi, aj keď na obale ju na sushi odporúčajú.

Ak obal nie je označený farbou či popisom, skúste si riasu potom sami ohodnotiť podľa farby, transparentnosti a chuti.

Keď je riasa hnedá či ťažko vonia, neodporúča sa ju konzumovať vôbec.

 

 

Hmotnosť 0.2 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: