Popis
NORI ZLATÉ MORSKÉ RIASY - PRAŽENÉ 10KS KIM MASTER
Tmavozelená až čierna jedlá a zdravá morská riasa
Balené vo forme pražených sušených listov. Ideálne na prípravu sushi Maki, Temaki, Gunkan alebo Nigiri. Táto morská riasa vyššej kvality má pevné miesto v japonskej aj čínskej kuchyni. Pridáva sa do hotových jedál.
Pestuje sa na japonskom a čínskom pobreží a jej produkcia je prísne kontrolovaná z hľadiska kvality. Riasy rastú v sieťach a pestovatelia ich zbierajú na lodiach len počas odlivu. Po vylovení sa jemne naseká na hustú kašu, ktorú potom pestovatelia sušia na bambusových rohožiach stlačených do tenkých plátov.
Je bohatá na jód, bielkoviny, vápnik, železo, vitamíny A, B, B12, C a chlorofyl. Zabraňuje usadzovaniu cholesterolu v cievach.
Výborne chutí v kombinácii so sójovou omáčkou, sezamovým alebo olivovým olejom či chrenom Wasabi.
Použitie
- Tieto morské riasy (celé listy alebo polovice) sú vhodné na všetky druhy sushi, ideálne aj na Temaki sushi (Hand Roll), kde je dôležité, aby boli riasy chrumkavé.
- Listy môžete tiež rozdrviť a posypať nimi hotové jedlo, napríklad rybie filé.
- nori môžete tiež nakrájať na pásiky a použiť ako ozdobu na sushi, rizoto, syr.
- Plátky morských rias môžete pridať napríklad do zeleninového šalátu alebo do nich zabaliť ochutenú ryžu a zapiecť ju v rúre ako rolku.
Odporúčaná denná dávka
Morské riasy obsahujú veľa prírodného jódu. Aby sa predišlo hyperfunkcii štítnej žľazy, neodporúča sa jesť viac ako 600 mikrogramov morských rias denne.
Skladovanie a zloženie
Hmotnosť: 26 g. - 10 ks v balení
Skladujte na suchom a tmavom mieste. Balené v praktickom uzatvárateľnom balení.
Je potrebné vyťahovať riasy len suchými rukami, vrecko odolné proti vlhkosti nechajte vždy vnútri balenia a balenie skladujte na suchom mieste. Vždy vytiahnite len toľko rias, koľko potrebujete, vytlačte prebytočný vzduch a vrecko ihneď uzavrite pomocou uzáveru ZIP. Veľkosť listu z morských rias: 21x19 cm.
Vyrobené: Čína.
Vedeli ste, že:
Morské riasy Nori sa delia na pražené a nepražené. Pražené sú chrumkavejšie, jemnejšie a chutnejšie v porovnaní s nepraženými. Nepražené Nori si môžete sami opiecť na plameni.
Kvalita morských rias závisí od odrody, rôzneho času zberu, umiestnenia pestovateľských domov, teploty a vodných prúdov, ale aj od spracovania. Najkvalitnejšie riasy sa zbierajú ako prvé v sezóne. Kvalitu väčšinou zistíme už pri kúpe riasy, keď je na obale označená farbou (farebný prúžok alebo popis GOLD, GREEN...). Kvalita riasy klesá podľa farby kovov a potom nasledujú ďalšie farby:
1. platina (platinum) - riasy najvyššej kvality, najtmavšie, takmer čierne, rovnomerne husté, hladké, s jemnou mierne sladkou chuťou, takmer sa rozplývajúce na jazyku, podobná kvalita rias s označením Premium Gold
2. zlatá - vysokokvalitná morská riasa, tmavozelená, rovnomerne hustá, husto tkaná, nepriehľadná, veľmi používaná na prípravu sushi, stále jemnej chuti
3. strieborná - morská riasa priemernej kvality, stredne zelenej farby (čím tmavšia, tým lepšia), niekedy priehľadná, hrubší povrch, výraznejšia chuť
4. nekovové farby ako zelená, modrá, červená - riasy najnižšej kvality, najlacnejšia odroda, svetlozelenej až hnedastej farby, priehľadné, hrubé a hrubšie, nerovnomerne stlačené, s dierami, málo chutné, zbierajú sa ako posledné v sezóne. Nie vždy je vhodná na sushi, hoci na obale sa na sushi odporúča.
Ak na obale nie je vyznačená farba alebo popis, skúste riasy posúdiť sami podľa ich farby, priehľadnosti a chuti.
Ak je riasa hnedá alebo nepríjemne zapácha, neodporúča sa ju vôbec konzumovať.
Hmotnosť | 0.05 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.