• 1 z 3
 

Tapiokové perly veľké 400g BIF

 

Škrobové guľôčky z maniokových hľúz.

Dostupnosť Vyprodáno
Jednotková cena €6,83 / 1 kg
€2,73
Kód tovaru 5426118
Kategória Ostatné dochucovadlá
Položka bola vypredaná...
 

Tapiokové guľôčky sa môžu používať v suchom stave, keď sa pomelú a pridajú do piškótových koláčov alebo bezlepkových múk či rozdrvených orechov na zmäkčenie. Môžu sa tiež namáčať na prípravu bublinkového čaju alebo polievkových záliviek. Namočené guľôčky môžete tiež rozmixovať a pridať do cesta na palacinky alebo na zahustenie omáčok.

Príprava. Vypnite teplo, prikryte ich a nechajte ich namočené cez noc alebo 12 hodín. Potom perly sceďte a vložte do vriacej vody, varte 15-20 minút, aby boli číre. Potom napnite. Hotové perly môžete pridať do ľadového čaju alebo džúsov.

Počas posledného varenia môžete pridať potravinárske farbivo pre farebný efekt.

 

Tapioka je plná zdravých sacharidov bez cholesterolu a nezdravých tukov. Obsahuje vápnik, fosfor, draslík a horčík. Je vhodný aj pre bezlepkovú diétu.

Zloženie: tapioková múka, E220 (oxid siričitý)

Hmotnosť: 400 g

 

Krajina pôvodu: Thajsko

 

ENERGETICKÁ HODNOTA 1464 kJ/ 350 kcal, tuky 0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g, sacharidy 88 g, z toho cukry 0 g, bielkoviny 0 g, soľ 5,0 g.

 

 

 

Jeden z návodov na prípravu pudingu:

 

1 diel perál dôkladne prepláchnite a namočte do 3 dielov vody, po napučaní pridajte 3 diely mlieka (živočíšneho alebo rastlinného) a oslaďte. Potom varte, kým nezhustne. Nalejte do misiek a ozdobte ovocím.

 

 

 

TRADIČNÝ TAPIOKOVÝ PUDING (4 PORCIE)


½ šálky tapiokových perál, 2 vajcia, 2 a ½ šálky plnotučného mlieka (alebo 1 šálka smotany a zvyšok polotučného mlieka), ¼ čajovej lyžičky soli, ½ šálky trstinového cukru, ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu (v prípade potreby nahraďte polovicu trstinového cukru vanilínovým cukrom), čerstvé mango


1) Pred varením namočte tapioku. Vodu scedíme, tapiokou zalejeme mlieko, pridáme soľ a za stáleho miešania privedieme do varu. Varte päť minút na najnižšom možnom stupni a postupne pridávajte cukor alebo iné sladidlo. Odstavte z ohňa a v miske rozšľahajte vajcia.


2) Do vajec pridajte niekoľko polievkových lyžíc horúcej tapioky, aby sa teplota oboch zmesí vyrovnala. (Vajíčka by sa nemali zrážať, ako keď ich varíte v polievke.) Potom vaječnú zmes vmiešajte do tapiok. Na miernom ohni priveďte tapiokový puding do varu, kým nezačne hustnúť. Varte ďalších asi 10 minút a nakoniec pridajte vanilkový extrakt. Podávajte teplé alebo chladené, posypané nasekanými pistáciami a mandľami.

Hmotnosť 0.3 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: