Tapiokové perly 100 g

 

100% škrobové guľôčky z maniokových hľúz. 

Dostupnosť Skladem (>10 ks)
€0,86
   
Kód tovaru 2138/11
Kategória Ostatné dochucovadlá
 

 Tapiokové guľôčky sa môžu používať v suchom stave, keď sa pomelú a pridajú do piškótových cést alebo bezlepkových múk či rozdrvených orechov na zmäkčenie. Môžu sa tiež namáčať na prípravu pudingov, kaší, bubble tea alebo polievkových záliviek. 10 minút namočené guľôčky môžete tiež rozmixovať a pridať do palacinkového cesta alebo na zahustenie omáčok.

 

Tapioka je plná zdravých sacharidov bez cholesterolu a nezdravých tukov. Obsahuje vápnik, fosfor, draslík a horčík. Je vhodná aj pre bezlepkovú diétu. 

 

Hmotnosť: 100 g

 

Krajina pôvodu.

 

 

 

Jeden z návodov na prípravu pudingu: 

 

1 diel perál dôkladne prepláchnite a namočte do 3 dielov vody, keď napučia, pridajte 3 diely mlieka (živočíšneho alebo rastlinného) a oslaďte. Potom varte, kým nezhustne. Nalejte do misiek a ozdobte ovocím. 

 

 

 

TRADIČNÝ TAPIOKOVÝ PUDING (4 PORCIE) 
 

 
½ šálky tapiokových perál, 2 vajcia, 2 a ½ šálky plnotučného mlieka (alebo 1 šálka smotany a zvyšok polotučného mlieka), ¼ čajovej lyžičky soli, ½ šálky trstinového cukru, ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu (v prípade potreby nahraďte polovicu trstinového cukru vanilínovým cukrom), čerstvé mango 

 
1) Pred varením namočte tapioku. Vodu scedíme, tapiokou zalejeme mliekom, pridáme soľ a za stáleho miešania privedieme do varu. Varte päť minút na najnižšom možnom stupni a postupne pridávajte cukor alebo iné sladidlo. Odstavte z ohňa a vedľa v miske rozšľahajte vajcia. 

 
2) Do vajec pridajte niekoľko polievkových lyžíc horúcej tapioky, aby sa teplota oboch zmesí vyrovnala. (Vajíčka by sa nemali zrážať, ako keď ich varíte v polievke.) Potom vaječnú zmes vmiešajte do tapiok. Na miernom ohni znovu priveďte tapiokový puding do varu, kým nezačne hustnúť. Varte ďalších asi 10 minút a nakoniec pridajte vanilkový extrakt. Podávajte teplé alebo vychladnuté, posypané nasekanými pistáciami a mandľami.

Hmotnosť 0.1 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: