Popis
AKO PREBIEHA TRADIČNÝ JAPONSKÝ ČAJOVÝ OBRAD?
Celý obrad má presne stanovené pravidlá. Rozomletý čaj sa vloží do čajovej misky chawan s bambusovou lyžičkou chasaku. Matcha sa postupne zalieva vodou s teplotou 65 °C a čaj sa ručne šľahá bambusovou metličkou chawan, až kým nevznikne hustá pena.
Pre usuchu, jemnejšiu verziu čaju, použite 2 čajové lyžičky čazaku na 70 ml vody a intenzívne premiešajte v tvare písmena M.
Ak chcete získať silnejší čaj koiča, použite 3-4 čajové lyžičky chasaku na 40 ml vody. Koicha má hustejšiu konzistenciu a mieša sa jemnými krúživými pohybmi.
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár