Ryža na sushi Koshihikari 1kg

 

Koshihikari je japonská odrůda vysoce kvalitní, bílé, lepkavé krátkozrnné rýže, která je ideální pro přípravu sushi a dalších japonských jídel. Vyznačuje se jemným kulatým zrnem, které vařením výrazně nabývá na objemu a získává krémovou, nadýchanou texturu. Díky vysoké lepivosti správně přilne k listům nori a po vytvarování dobře drží tvar.

Koshihikari je japonská odroda vysokokvalitnej bielej lepkavej krátkozrnnej ryže, ktorá je ideálna na prípravu sushi a iných japonských jedál. Vyznačuje sa jemným guľatým zrnom, ktoré po uvarení zväčšuje svoj objem a získava krémovú, nadýchanú štruktúru. Vďaka vysokej lepivosti dobre priľne k listom nori a po vytvarovaní dobre drží tvar.

Koshihikari je ideálny na tvarovanie maki roliek alebo ryžových guľôčok onigiri. Dobre sa hodí aj ako príloha k večeri alebo sladkým ryžovým jedlám. Odporúča sa aj pre kórejské jedlá.

 

Dostupnosť Skladem (>10 ks)
€3,44
   
Kód tovaru 4842
Kategória Sushi ryža
 

Príprava ryže (podľa pokynov výrobcu):
Odmeranú časť ryže niekoľkokrát prepláchnite studenou vodou, kým nie je čistá.
Prepláchnutú ryžu namočte do čistej studenej vody aspoň na 15 minút.
Scedenú ryžu vložte do hrnca s ťažkým dnom a zalejte vodou v pomere 1:1¼ (ryža:voda).
Priveďte do varu a prikryté varte na miernom ohni 15 minút.
Po uplynutí tohto času odstráňte z ohňa, pridajte ryžovú zmes a rozmixujte ju pomocou kuchynského robota.
Odstavte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Krajina pôvodu.Vietnam

 

Hmotnosť 1.1 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: