Popis
Čierna ryža obsahuje:
veľké množstvo vitamínu E a minerálov skupiny B, horčíka a železa
anothkyaníny (rastlinné pigmenty s veľmi dobrými antioxidačnými vlastnosťami, ktoré sa nachádzajú aj v čučoriedkach) ako prevencia rakoviny, majú silné protizápalové účinky, zlepšujú zrak a chránia srdce
Čierna ryža znižuje zápal, ktorý je základom alergických ochorení. Látky z otrúb čiernej ryže môžu potlačiť uvoľňovanie histamínu. Otruby obsahujú zdraviu prospešnú vlákninu, vitamíny a minerály.
Návod na prípravu: na 1 šálku ryže 1+3/4 šálky vody a štipku soli. Ryžu prepláchnite vo vode a vložte do hrnca s vodou a štipkou soli. Priveďte do varu. Znížte teplotu a prikryte pokrievkou. Varte približne 30 minút, kým ryža neabsorbuje všetku vodu. Hrniec s ryžou odstavte zo sporáka na 5-7 minút a podávajte.
Na rovnaký postup môžete použiť aj ryžovar.
Zloženie: 100% čierna ryža
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1512kJ (360kcal)
Tuk 2,0 g ; z toho nasýtené mastné kyseliny 0,0 g
Sacharidy 75,0 g ; z toho cukry 1,0 g
Vláknina 1,0 g
Bielkoviny 10,0 g
Soľ 0,0g
Krajina pôvodu: Vietnam
Hmotnosť | 1.1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.