Riasa WAKAME 80g

 

Zelená riasa wakame je tradičný japonskou surovinou s využitím ako v japonskej kuchyni tak aj medicíne. Vďaka veľkému obsahu živín je vhodná pre špeciálne diéty. Používa sa pri príprave polievky Miso alebo zeleninového šalátu wakame.

Dostupnosť Vyprodáno
€4,40
Kód tovaru 000243
Kategória Riasy
Položka bola vypredaná...
 

JAPONSKÁ CHALUHA WAKAME - 80G


Tradičná japonská surovina pre zdravie ...

Máte radi šaláty? Alebo chcete vyskúšať tradičné japonskú polievku MISO? Japonská riasa wakame je tradičné japonskou surovinou pre prípravu zeleninových polievok a čerstvých šalátov. Wakame je veľmi výživná, bohatá na vápnik, horčík, jód a vlákninu. Obsahuje množstvo vitamínov ako napríklad A, C.

medicínske použitie

V japonskej medicíne sa používa riasa wakame pre čistenie krvi, pri srdcových chorobách. Posilňuje ČINOSŤ pečene a koriguje krvný tlak. Je vhodná aj pri špeciálnych diétach ako zdroj kvalitných živín.

použitie

Chystáte sa na prípravu japonskej polievky MISO, potom do nej pridajte 1 lyžičku riasy wakame. Ak chcete si pripraviť šalát, odporúčame namočiť riasu na 5-10 minút do studenej vody.

Skladovanie a Zloženie

Skladujte pri izbovej teplote na tmavom mieste. Nevystavujte priamemu slnku. Obal obsahuje silika gél - ten nejesť!

Hmotnosť: 80g

Vyrobené: Južná Kórea

 

Recept na WAKAME ŠALÁT

Na 6 porcií potrebujete:

25g sušených rias wakame
1 uhorka
1 paradajka
ľadový šalát
2 lyžice sezamového oleja
biely pražený sezam
Dresing: 2 lyžičky horčice (ideálne japonské, môže byť aj dijonská)
100g cukru kryštál
40ml ryžového octu 8%
40ml japonskej sójovej omáčky Kikkoman
Najprv si namočte na 10 min. wakame do studenej vody. Do horčica prilievajte ocot a miešajte, potom pridajte sójovú omáčku a cukor. Miešajte do peny. Sceďte riasy, vytlačte vodu, nakrájajte paradajka a uhoriek a ľadový šalát natrhajte rukami. Pripravenú zeleninu dajte do misky, pridajte dresing a polejte sezamovým olejom a premiešajte. Posypte bielym sezamom.

 

Hmotnosť 0.1 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.