Tapioca perly 100g

 

100% guľôčky škrobu, získané z hľúz manioku.

Dostupnosť Na dotaz
€0,70
Kód tovaru 000370
Kategória Ostatné dochucovadlá
Položka bola vypredaná...
 

Guličky tapioky zo dajú využiť v suchom stave, kedy sa pomelú a pridajú sa napríklad do piškótových ciest alebo bezlepkových múk či rozdrvených orechov pre zvláčnenie. Aj v namočenou stave na výrobu pudingov, kaší, bubble tea či závariek do polievky. 10min. napmočené guličky môžete tiež rozmixovať a pridať do cesta na palacinky, či k zahustenie omáčok.

Tapioka je plné zdravých sacharidov bez cholesterolu a bez nezdravých tukov. Obsahuje vápnik, fosfor, draslík a horčík. Je vhodná aj pre bezlepkovú stravu.

Hmotnosť: 100g

Krajina pôvodu: Thajsko

 

Jeden z návodov na prípravu pudingu:

1 diel perál poriadne prepláchneme a namočíme do 3 dielov vody, po napučanie pridáme 3 diely mlieka (živočíšneho alebo rastlinného) a osladíme. Potom varíme do zhousnutí. Nalejeme do misiek a preložíme ovocím.

Tradičné tapiokový puding (4 porcie)

½ hrnčeka perál tapioky, 2 vajcia, 2 a 1/2 hrnčeka plnotučného mlieka (alebo 1 hrnček smotany a zvyšok polotučného mlieka), ¼ lyžičky soli, ½ hrnčeka trstinového cukru, ½ lyžičky extraktu vanilky (prípadne nahraďte polku trstinového cukru vanilkovým cukrom), čerstvé mango

1) tapioky pred varením namočte. Vodu zlejte, tapioka zalejte mliekom, pridajte soľ a za stáleho miešania priveďte do varu. Päť minút varte na čo najnižšiu teplotu a postupne pridávajte cukor či iné sladidlo. Stiahnite z plameňa a vedľa v miske vyšľahajte vajíčka.

2) K vajíčkam pridajte pár lyžíc horúcej tapioky tak, aby sa teplota oboch zmesou vyrovnala. (Vajíčka by sa nemala zraziť, ako keď je zavaríme napríklad do polievky.) Zmes vajíčok potom vmiešajte k tapioca. Na miernom plameni tapiokový puding znova priveďte do varu, kým nezačne hustnúť. Varte ešte ďalších približne 10 minút a v závere pridajte vanilkový extrakt. Podávajte teplé alebo vychladené, posypané nasekanými pistáciami a mandľami.

Hmotnosť 0.1 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.